27 oktober 2013

27 oktober 2013

Het 1e examen onder de vlag van Sport Dobermann Nederlandis een feit. Het spits is afgebeten door de Dobermann Werkgroep Palmerswaard. Zij hebben op Sportpark de Merino’s op zondag 27 oktober haar 1e examen georganiseerd. Keurmeester was de heer A. (Toon) Stappers met als wedstrijdleiding Raymond Verhoeven.

Pakwerkers waren de heren Albert Verhoef (DWG Palmerswaard) en Olaf Schuster (WHG Vanenburg). Het IPO2 spoor werd gelegd door Tanja Zeller (WHG Vanenburg).

Het begrip hondenweer kreeg vandaag een heel andere dimensie. Wat was het een slecht weer. De fotograaf waagde zijn apparatuur er slechts eenmaal aan om een indruk weer te geven. Het begon in de ochtend tijdens afdeling A. In een stormachtig weer met een overvloed van regen werd afdeling A afgewerkt. Ondanks het zeer slechte weer zijn alle honden er goed doorheen gekomen. Respect voor de honden maar ook voor de geleiders.

Na een kop koffie werd gestart met afdeling B. Ook met hetzelfde weertype, met hier en daar, ja ja, een klein zonnestraaltje. Maar al met al in zeer slecht weer waarbij zelfs een onderbreking werd ingelast. Helaas liepen twee van de acht honden blessures op waardoor zij niet verder konden.

Bij afdeling C waren de weergoden ons nog steeds niet goed gezind. Echter heeft wel iedereen het programma af kunnen werken.

Dan zal je het meemaken. Zijn we klaar en wat komt er achter de wolken vandaan? Precies, een heerlijk zonnetje. Dit waarschijnlijk om aan te geven dat de sfeer, ongeacht het slechte weer, toch heel zonnig was.

Samen met een aantal mensen van WHG Vanenburg die aan het examen meededen heeft DWG Palmerswaard een goed georganiseerd 1e examen neergezet. Complimenten.

Klik voor de uitslag van het examen op uitslagenlijst